Cresterea porcilor, o afacere simpla si de succes

Usor de intretinut, cu o carne delicioasa si traditii romanesti dezvoltate in jurul lor, porcii pot sa reprezinte o afacere excelenta pentru familiile care au putin teren liber. Cu indeplinirea unei serii de conditii care sa duca la dezvoltarea efectivelor de porci si la mentinerea curateniei, o ferma destinata acestor animale asemei uneia de capre poate sa fie un real succes.

O sa va schitam in mare cateva lucruri semnificative legate de cresterea porcilor in cele ce urmeaza. Pe viitor o sa revenim cu informatii detaliate despre aceasta afacere deoarece merita o mai mare atentie datorita profitabilitatii acesteia.

Care sunt regulile pentru a creste porci cu succes

Prima regula si poate cea mai importanta este sa ai grija de unde cumperi porcii. Este bine sa te orientezi spre vanzatori recunoscuti, care ofera exemplare de calitate. Rasele de porcii pot fi foarte diferite in functie de continutul de grasime si de regula sunt cautati cei fara grasime.
porc
Odata ce ai cumparat cateva exemplare, poti incepe sa te gandesti la modul in care le vei creste si le vei reproduce. Hrana este foarte importanta, motiv pentru care este bine sa te orientezi spre solutii cat mai naturale dar si mai putin costisitoare.

O regula in ceea ce priveste hrana este de a cumpara furaje cu care animalul a fost hranit inainte de a-l achizitiona. In caz contrar, o noua hrana poate sa nu ii priasca si poate sa duca la lipsa poftei. Trecerea la o hrana noua se face treptat prin amestecarea furajelor vechi cu cele noi.

Poti sa hranesti porcii in mod natural si in acelasi timp sa le asiguri suplimente serioase de proteine. Spre exemplu, pe langa boabele de porumb poti sa adaugi radacini de trifoi, bogate in proteine si amino acizi. Frunzele de trifoi ofera fier, biotina, acid folic, magneziu, calciu sau fosfor, ceea ce le face ideale pentru hrana porcilor.

Porcii crescuti ecologic pot sa fie mai scumpi, la vanzare insa trebuie sa se tina cont ca si furajele ecologice sunt ceva mai costisitoare. Hrana trebuie sa fie administrata intr-un mod automat, in asa fel incat porcii sa poata manca atat cat le trebuie pentru a se ingrasa.

Acelasi lucru este valabil si pentru apa. Sistemele automate, desi mai costisitoare, pot duce la o crestere naturala a porcilor deci la rezultate bune in afacere.

Ai o intrebare sau comentariu pentru acest articol?