Beneficiile infiintarii unei culturi de zmeura

Vrei sa pornesti o afacere care sa iti aduca un profit satisfacator? Ce-ai zice sa investesti in agricultura? In Romania, cu un buget de doar cateva mii de lei, poti pune la baza o cultura de zmeura care sa iti umple conturile cu bani frumosi, chiar daca dispui de un teren agricol de suprafete mici.

Te poti bucura de mai multe beneficii infiintand o cultura de zmeura la noi in tara. In Romania, din pacate se gasesc destul de putine culturi de zmeura, chiar daca aceste fructe nu au nevoie neaparata de un teren mare pentru a se valorifica. Mai mult decat atat, producand zmeura pentru export, profitul tau poate fi chiar mai mare.

Productia unei culturi de zmeura nu este destinata neaparat pietei de alimente proaspete. Zmeura poate fi vanduta atat ca fruct uscat, cat si ca fruct de baza pentru industria alimentara, unde se produc jeleuri, sucuri, siropuri, gemuri, dulceata, prajituri, etc.

In plus, in ultimii ani, oamenii au devenit tot mai constienti de necesitatea unei alimentatii sanatoase si de beneficiile fructelor de padure pentru organismul uman. Acest fapt a determinat o cerere tot mai mare pentru fructele de padure, inclusiv pentru zmeura.

De ce este considerata zmeura un aliment sanatos

Ei bine, in continutul zmeurei se gasesc, inainte de toate, niste antioxidanti foarte puternici si benefici in lupta impotriva cancerului. Pe langa antioxidanti, zmeura ofera organismului o cantitate mare de vitamina C, mai multe vitamine din complexul B si o sumedenie de minerale, inclusiv magneziu, fier si cupru.

Astfel, consumul frecvent de zmeura s-a dovedit a fi foarte avantajos in prevenirea si tratarea mai multor afectiuni, cum ar fi alergiile, diabetul zaharat, bolile legate de inima, cancerul, bolile oculare, etc.

Castigul potential dintr-o cultura de zmeura

Infiintand o cultura de zmeura, poti obtine un profit de circa 25.000 de euro pe hectar (vezi si alte afaceri cu profit semnificativ) daca aceasta este ingrijita corespunzator. Trebuie doar sa ai o bucata de pamant care sa fie prielnic pentru cresterea acestui tip de arbust fructifer, o sursa de apa in apropiere pentru aprovizionare, cateva informatii despre ceea ce presupune productia de zmeura, ambitie, putere de munca, rabdare si, desigur, putin noroc.

O sa revenim pe viitor cu un articol in care o sa prezentam toate detaliile necesare pentru a infiinta o cultura de zmeura in Romania care sa aduca un profit cat mai mare cu o investitie cat mai mica. Dar mai ales si despre obtinerea de fonduri europene (vezi aici cateva lucruri despre acest lucru) pentru acest lucru.

Ai o intrebare sau comentariu pentru acest articol?