Topul celor mai profitabile afaceri online in 2018

O afacere online este din ce in ce mai tentanta pentru majoritatea oamenilor. Cu totii ne dorim sa putem lucra fara a avea un program fix si sa nu depindem de nimeni si nimic din exterior.

Principalul beneficiu al unei afaceri online profitabile il consta faptul ca spre deosebire de o afacere agricola sau de oricare alta afacere clasica exista un mare potential de dezvoltare pornind cu un buget mic pentru investitii.

Daca doresti sa iti intemeiezi propria afacere este bine sa stii cu exactitate care sunt cele mai profitabile afaceri online incepand cu anul acesta si care dintre acestea ti se potriveste cel mai bine.

Blog foarte nisat

Cea mai simpla afacere online este crearea unui blog nisat. Pentru asta, ai nevoie de cunostinte solide intr-un anumit domeniu si de o multime de informatii. Gaseste-ti cea mai arzatoare pasiune si incepe sa scrii despre ea. Cu siguranta se gasesc o multime de alti oameni care sa impartaseasca aceeasi pasiune cu tine si care sa te sustina, citindu-ti blogul.

Monetizarea unui blog nisat

AdSense
Este varianta oferita de cei de la Google si presupune afisarea unor reclame pe site. Pentru fiecare click, primesti o anumita suma de bani. Spre exemplu bannerul de pe acest site, cel din header (sus, in dreapta logo-ului) ese o reclama de tip AdSense.

Afiliere
Fiind un site nisat, poti sa vinzi cu usurinta produse din domeniul pe care il abordezi. Afilierea este o solutie excelenta in acest sens, deoarece poti castiga un procent substantial din vanzare, fara sa te stresezi cu stocuri si cu facturi.

Advertoriale
O alta solutie de monetizare este vanzarea de reclama in mod direct pe blogul tau. Advertoriale si bannere, ambele iti pot aduce un venit substantial.

Comercializare produse proprii
In functie de nisa blogului puteti sa anexati un mic magazin online. Spre exemplu daca aveti un blog despre pescuit puteti comercializa unelte, momeli si ustensile de pescuit. Le cumparati in cantitate engross si le vindeti en-detail. Sau le puteti realiza diferite momeli si monturi pe care le puteti comercializa online prin intermediul blogului.

Magazin online

Numarul magazinelor online este in continua crestere, insa acest lucru nu ar trebui sa te sperie. Pana la urma, cumparaturile online sunt din ce in ce mai la indemana si exista un numar din ce in ce mai mare de oameni care le abordeaza. Atata vreme cat faci o analiza atenta a pietei si gasesti cele mai interesante produse pentru a le vinde, un magazin online poate sa insemne o afacere excelenta.

In plus de toate, un magazin online reprezinta o afacere de mare succes si de viitor. Principalul avantaj il constituie faptul ca fiind o afacere online usoara se poate dezvolta rapid si fara prea multe batai de cap. O sa tratam pe larg intr-un articol pe viitor acest subiect deoarece este foarte important.

Specializarea intr-un domeniu online

Spre exemplu programarea sau web design. Programatorii sunt printre profesionistii cel mai bine platiti, din intreaga lume. Este o idee de afacere online excelenta, asadar, sa inveti programare si sa iti deschizi o afacere online in acest sens. Partea buna este ca exista o cerere imensa in acest domeniu. Partea proasta este ca este un domeniu care nu este la indemana oricui, fiind destul de greoi.

Daca aveti inclinatii artistice puteti sa alegeti web design, acestia sunt foarte cautati si bine platiti deoarece datorita dezvoltarii internetului, mereu se realizeaza noi site-uri sau aplicatii mobile.

Ai o intrebare sau comentariu pentru acest articol?