Plan de afaceri ferma de melci

Cuprins Plan de Afaceri FERMA DE MELCI SRL

1. DATE GENERALE
1.1 Prezentarea societatii
1.2 Misiunea societatii si obiectivele majore
1.3 Cresterea melcilor in ziua de azi
1.4 Scurt istoric al domeniului de activitate:

2. DEFINIREA AFACERI
2.1 Descrierea afacerii
2.1.1 Ideea de afacere
2.1.2 Produsul
2.2 Descrierea firmei
2.2.1 Localizarea fermei

3. PLANUL DE PRODUCTIE
3.1 ALEGEREA TERENULUI
3.2 AMENAJAREA FERMEI
3.3 FERTILIZAREA SI DEZINFECTIA TERENULUI
3.4 Durata de Crestere a melcilor

4. PARTEA FINANCIARA

5. PLANUL DE MARKETING
5.1 OBIECTIVE
5.2 PUBLICITATE
5.3 PIATA

1.DATE GENERALE

1.1 Prezentarea societatii

Societatea comercială ’’FERMA DE MELCI’’ S.R.L, a fost înfiinţată la 10 Noiembrie 2006 la initiativa asociatului unic: GAVA MARIN GHEORGHE nascut la data de 16.06.1985 in Satu Mare, judetul Satu Mare, domiciliat in Satu Mare, str. George Calinescu, nr. 128, judetul Satu Mare, cetatean Roman.

Sediul social al societăţii se afla in Romania, Satu Mare, strada Aurel Vlaicu nr 10, judetul Satu Mare.
Capitalul social este de 50000 euro, societatea având forma juridică de societate cu capital integral privat.

Denumirea întreprinderii

Societatea Comercială „FERMA DE MELCI” S.R.L.

Numărul de înregistrare

20458456841

Organul de înregistrare

Camera de Înregistrări de Stat

telefon

+40721345678

fax

+12345

e-mail

ferma_de_melci@yahoo.com

Web

www.ferma-de-melci.ro

1.2 Misiunea societatii si obiectivele majore

Misiunea societatii SC. FERMA DE MELCI S.R.L este de a infiinta o FERMA DE MELCI moderna care sa se incadreze in standardele europene.

Vom incerca sa ne diferentiam, de concurenta prin introducerea constanta de inovatii în domeniu si vom oferii întotdeauna consumatorilor nostri ceea ce este mai bun.

 • Asigurarea unui ritm uniform de productie
 • Ocuparea pozitiei de lider pe piata din Transilvania
 • Adaptarea. Organizaţia trebuie să raspundă la modificările mediului înconjurator. Independenta factorilor de influienta şi modul lor rapid de evoluţie impune monitorizarea mediului.

  1.3 Cresterea melcilor in ziua de azi

  Marea diferenţă calitativă între melcul născut şi crescut într-o crescătorie controlată în comparaţie cu melcul cules din natură este că la culegere primul este de vârstă şi dimensiuni omogene şi mai ales este purgal, asigurând în felul acesta maxima igienă a produsului ce va fi consumat. Melcii culeşi din natură nu au fost lăsaţi să se cureţe şi calitatea cărnii se resinte adesea în privinţa gustului prea puţin armonios datorită folosirii de ierburi amare sau chiar otrăvitoare.

  Posibilitatea economică de creştere în ciclul biologic complet, de la naştere până la îngraşarea finală în natură pe un teren liber se numeşte “metoda italiană” cu utilizarea aproape integrală a alimentelor vegetale cu cost redus. In mod contrar metodele de creştere în mediul închis (sere, hambare, ctc.) tipice ţărilor reci cu utilizarea de alimentaţie constantă pe bază de făinuri concentrate au confirmat creşterea evidentă a limitelor unei producţii prea costisitoare, dificil de gestionat şi în anumite cazuri de neconsiliat.

  O piaţă naţională şi mondială a melcului culinar care este în continuă creştere şi cu o tot mai limitată disponibilitate a produsului provenit din natură. Culegerea din natură a melcilor a fost o activitate economică pentru multe ţări cu o săracă economie, fie cele din estul Europei, ale Orientului Mijlociu şi ale ţărilor Mediteraneene Africane. Schimbarea tot mai rapidă a condiţiilor economice şi politice a acestor state, dezordinea şi dificultăţile civile pentru transporturi, embargourile comerciale şi sanitare, o agricultură de rotaţie, limilata perioadă de cules, circumscrierea în nu mai mult de 50/60 de zile, au făcut în anii 90 să precipite disponibilitatea moluştei în natură.

  O creştere a pieţei a fost dată şi de sporirea iniţiativelor industriale pentru pregătirea şi distribuirea melcului “gata deja pentru gastronomie”, de o mai uşoară atitudine într-un context comercial modern. Ţinând cont de indicaţiile expuse este, deci clar, că tot mai des în viitor, numai crescătoria în ciclu biologic complet, va putea garanta consumatorului şi gastronomiei produsul “melc”. Va trebui să se găsească o disponibilitate nu numai de sezon, ca într-o vreme, ci conţinuu în timpul anului, pentru a putea da certitudini industriei de prelucrare ce trebuie să-şi garanteze posibilitatea de lucru pentru o piaţă cotidiană şi în reţea.

  1.4 Scurt istoric al domeniului de activitate

  La începutul anilor `70 s-a nascut “helicicultura” care înseamnă întocmai “cultivarea elicidelor” nume stiintific folosit pentru a clasifica melcii.
  Şi astfel creşterea melcilor a trecut, în aceşti ultimi 30 de ani, de la o activitate marginală, puţin cunoscută, chiar riscantă din anumite aspecte, datorită cunoştiinţelor biologice şi zootehnice limitate ale moluştei, la o activitate agricolă propriu-zisă tot mai răspândită şi practicată.
  Datorită mâinii de lucru reduse şi utilizarea de terenuri marginale şi puţin productive, şi mai ales pentru investiţia scăzută de bani, “helicicultura” a devenit o activitate răspândită, în stare sa crească venitul crescătorului şi să ofere multora posibilitatea de a evada din cotidianul citadin pentru a se scufunda într-un mediu agricol, în strânsă legătură cu natura.
  De la spaţiile improvizate ale culegătorilor şi crescătorilor şi după diferite încercări şi experimentări efectuate în cele mai diferite condiţii climatice, s-a ajuns la creşterea biologică completă, reprezentată de sectoare amenajate special pentru reproducere şi altele atribuite pentru îngrăşare şi finisare.
  Cercetarea a avansat pe baze pur ştiinţifice asupra speciei, corelaţiilor genetice, formatului, asupra alimentaţiei raţionale şi asupra celor mai grave forme patologice şi parazitare,

  Corpul melcului este constituit din trei părţi distincte : cap, picior, masă viscerală şi este protejat la exterior de cochilie.

  Cochilia tipică a gasteropodelor este tristratificată, spiralată, conică şi este alcătuită din anfracte tubulare

  2.DEFINIREA AFACERI

  2.1 Descrierea afacerii

  2.1.1 Ideea de afacere

  In urma unui studiu de piata realizat de asociatul unic Gava Marin s-a ajuns la concluzia ca helicicultura, in Romania este un domeniu foarte putin exploatat. Cererea fiind mult mai mare decat oferta plan national si international. Astfel a aparut ideea de a crea o ferma de melci, luand nastere, societatea comerciala SC. FERMA DE MELCI S.R.L care are ca scop realizarea unei ferme de melci si comercializarea acestora.
  In ultimii ani, consumul de melci s-a marit incet-incet in întreaga lume, iar in zonele unde acestia traiau in stare de libertate s-a ajuns la o diminuare progresiva a acestor moluste gustoase. Intre timp, piata mondiala s-a extins si ocupa noi teritorii in care înainte nu se cunostea gastronomia acestei moluste.

  Înainte era suficienta culegerea din aer liber in timpul primaverii pentru a satisface cererile pietei, iar terenurile prezentau conditi pentru o crescatorie naturala ideala.

  Cresterea progresiva a poluarii atmosferice, alaturi de dezvoltarea unei agriculturi tot mai specializate si mai intensive, cu folosirea de îngrasaminte azotate, a distrus progresiv acel mediu indispensabil pentru reproducerea libera in natura a melcilor.

  Acesti factori, luati in ansamblu cu remarcabila crestere a consumului, a impus necesitatea obtinerii melcilor din crescatorii organizate de om cu scopul de a obtine o productie marita in cel mai scurt timp posibil.
  Excluzând anul catastrofei Cher-nobyl-ului, s-au înregistrat constant cresteri, atât in vânzarea produselor proaspete, cat si a celor conservate. In 2004 s-a ajuns la o crestere de aproape 10% comparativ cu anul precedent, acest lucru ducând inca o data la cresterea im-porturilor.

  In anul 2005, s-au tranzitat pe pietele generale si in industriile de prelucare circa 250.000 chintale de melci Helix (vii, conservati si congelati); din acestia, 40% de provenienta din crescatorii iar restul de 60% de import.
  Ferma de melci poate fi una din cele mai profitabile afaceri din ultimii ani din România daca sunt respectate toate condiţiile din recomandările specialiştilor.

  2.1.2 Produsul

  Din aprozimativ 3000 de specii si varietati, helicicultura s-a concentrat exclusiv asupra speciei HELIX, deoarece reprezinta cel mai mare interes gastronomic si comercial in intreaga lume. In cadrul crescatoriei cu ciclu biologic complet numarul de specii se restrânge la trei sau patru; asta si datorita faptului ca în ultimii douazeci de ani s-au eliminat din productie si de pe piata varietatile de specii care au prezentat caracteristici negative, gustul amar al carnii, rezistenta redusa în viata dupa recoltare, ritmul încet de crestere, talia mica, etc.

  SC FERMA DE MELCI SRL se va ocupa in special de cresterea speciei HELIX ASPERSA MULLER.

  Denumire produs

  U.M

  Pret  Euro (aprox)

  Helix Aspersa

  Kg

  3.2 – 5.5

  2.2 Descrierea firmei

  Denumirea societatii:
  -S.C. FERMA DE MELCI S.R.L
  Sediul social al societatii:
  -Romania, Satu Mare, strada Aurel Vlaicu nr 10, judetul Satu Mare.
  Forma Juritica:
  -Societatea comerciala FERMA DE MELCI s-a constituit sub forma de S.R.L, avand un capital social de 50000 Euro. Acesta s-a constiuit astfel:
  Teren destinat pt realizarea fermei 30000 Euro

  Disponibilitati banesti 40000 Euro
  Din care:
  -autofinantare 30000 Euro
  -alte surse 10000 Euro

  -capitalul social a fost varsat la banca BRD la data de 10 Noiembrie 2006, filiala Satu Mare.

  CONDUCEREA SI ADMINISTRAREA SOCIETATII

  Conducerea şi administrarea societăţii se realizează de catre asociatul unic Gava Marin Gheorghe, posesor al B.I seria HC, nr. 690333, emis la 1 sept 1999 de pol. mun. Satu Mare, domiciliat in Satu Mare, str. George Calinescu nr 128, judetul Satu Mare, Romania. Acesta va reprezenta societatea în relaţiile cu terţele persoane fizice sau juridice în faţa organelor de stat, administraţiei şi justiţiei.

  – Evidenţa contabilă, registrele şi actele societăţii şi întocmirea bilanţului vor respecta întocmai dispoziţiile legii.
  – Societatea comercială FERMA DE MELCI se obligă să respecte toate prevederile legale cu privire la protecţia muncii, protecţia mediului, protecţia consumatorului, normele sanitare de igienă

  2.2.1 Localizarea fermei

  Amplasamentul va fi situat in intravilanul localitatatii DECEBAL, comuna VETIS, proprietate private SC FERMA DE MELCI SRL, cu acces la drumul national DN12. Terenul este inscris in C.F.nr 241 cadastrul nr. 456. aflat in proprietatea S.C. FERMA DE MELCI S.R.L. si apartine de unitatea administrativa si teritoriala a comunei VETIS, judetul Satu Mare.

  3.PLANUL DE PRODUCTIE

  SC FERMA DE MELCI SRL se va ocupa in special de cresterea speciei. HELIX ASPERSA MULLER

  HELIX ASPERSA MULLER

  În cadrul acestei specii, adaptată zonelor cu climă oceanică caldă, se cunosc două varietăţi utilizate intensiv în helicicultură: Helix aspersa aspersa (10 g) cunoscut şi sub numele de Micul Gri, petit gris, small grey smail, escargot chagrine sau La Zigrinata, precum şi Helix aspersa maxima (20 g ), denumit şi Marele Gri sau gros gris. În stare naturală Helix aspersa aspersa poate fi întâlnit pe ţărmurile Mediteranei până pe coastele Spaniei şi ale Franţei. Habitatul lui este reprezentat de grădini, parcuri şi alte zone cultivate. Helix aspersa are o mare capacitate de adaptare şi o durată de exploatare cuprinsă între 2 şi 5 ani. În prezent în Italia, ocupă peste 60% din piaţa melcilor comestibili.

  Principalele motive care au determinat această situaţie sunt: ritmul rapid de creştere, precocitatea ridicată (este matur la vârsta de 1 an), prolificitatea crescută (depune circa 120 ouă în două reprize) şi este considerată specia care se vinde cel mai bine.Acest melc are cochilia conică, convexă la vârf şi lăţită oblic la bază. Cochilia unui melc adult are 4,5 sau 5 spire şi atinge un diametru de 30-45 mm şi o înălţime de 20-35 mm.Ouăle speciei sunt albe, sferice, cu un diametru de aproximativ 3 mm. În funcţie de condiţiile climatice şi variaţiile regionale ale habitatului acestui melc, ouăle sunt depuse într-un interval de timp cuprins între 5-21 zile de la împerechere, iar incubaţia variază între 1-2 săptămâni. Depune în medie aproximativ 85 de ouă într-un cuib (acest număr poate varia între 30-102 ouă) situat la adâncimea de 3-4 cm.

  În zonele cu climate calde şi umede, Helix aspersa îşi poate depune ouăle adesea şi odată pe lună din februarie şi până în octombrie, în funcţie de condiţiile climatice şi de regiune. Împerecherea şi apoi depunerea ouălor se declanşează când sunt cel puţin 8 ore de lumină pe zi şi continuă până când durata zilei lumină începe să scadă. La ieşirea din ou melcii mici au un diametru cuprins între 4 – 4,5 mm şi culoarea sidefului. În primul an de creştere cochilia devine gri traversată de 4 benzi castanii, întrerupte în mai multe puncte. Culoarea corpului bate spre negru, şi este ornată de limbi foarte clare. Helix aspersa este un animal nocturn, xerofil, care în timpul hibernării nu operculează ci secretă o epifragmă subţire şi elastică, iar în timpul estivaţiei secretă o simplă membrană de mucus.

  Helix aspersa maxima denumit de francezi Gros-Gris (marele gri) si de englezi brown garden snail (melcul brun de gradină), este o specie nativă ţărmurilor Mediteranei, care se pretează bine la creştere.

  Este foarte prolific si foarte apreciat pe piaţa internaţională. Cu toate că este apropiat ca dimensiuni de Helix pomatia are handicapul că nu se pretează la vânzare în stare vie, întrucât bureletul paleal, este mai închis la culoare comparativ cu cel al altor specii de melci. Aceasta specie este specia de melc cea mai utilizată în helicicultură şi poate fi crescută atât în climatele reci cât şi în cele mai blânde.

  3.1 ALEGEREA TERENULUI

  Alegerea poziţiei în care se va construi ferma şi calitatea terenului sunt factori importanţi care trebuie să garanteze condiţii cel puţin acceptabile pentru a da startul activităţii; ţinând cont că melcul trăieşte în strânsă legătură cu mediul care-l înconjoară, ambientul ales, temperatura, prezenţa sau absenţa vânturilor şi a depunerii de rouă, cantitatea anuală de precipaţii, structura fizică şi chimică a terenului, prezenţa şi accesibilitaea unei surse de apă, toate trebuie să corespundă cât mai mult posibil condiţiilor cerute de melc.

  Aslfel in unrma analizelor,asupra terenului situat in localitatea DECEBAL, am considerat ca acesta indeplineste toate conditiile necesare.

  -pH-ul este neutru 5.8
  -%Ca este ridicat, acesta are un rol essential in viata melcilor.
  -incarcarea cu materie organica este aproximatix de 30%, acesta fiind un sol fertil similar cu cel din grădinile în care “prosperă” plantele familiei Cruciferae şi alte specii cu suprafaţă foliară mare.
  -umiditatea solului este de aproximativ 60-70 % acesta fiind optim pt ouale de melci.
  -absenţa de copacior este favorabila
  -disponibilitatea de apa pentru irigarea estivală
  -este expus la soare

  3.2 AMENAJAREA FERMEI

  Următorul pas este amenajarea propriu-zisă a fermei de creştere a melcilor. În acest sens se preveni evadarea melcilor, lucru care se realizează prin delimitarea perimetrului exterior printr-un gard de tablă zincată şi amenajarea unor ţarcuri interioare cu ajutorul plasei Helitex.
  Perimetrul exterior se realizează din coli de tablă zincată ondulată, cu dimensiunea de 2x1m, având grosimea de 0,5 mm
  Tabla se îngroapă în pământ la o adâncime de minim 30 cm, iar restul (70 cm) rămâne deasupra acestuia. Gardul se consolidează prin implantarea la distanţa de 1,90 m unor stâlpi din fier în partea sa interioară, pentru a preveni accesul rozătoarelor în fermă. Materialul folosit este neted, fără asperităţi pentru a nu permite accesul insectelor dăunătoare şi a rozătoarelor, rezistent la condiţiile climatice cele mai nefavorabile şi avand o capacitate electrolitică ridicată.
  Uşa de acces în fermă se realiza tot din tablă de 0.5. Pe întreaga circumferinţă a fermei se pune plasă de sârmă şi sârmă ghimpată la extremitatea superioară până la înălţimea de 1,8 m, pntru o mai bună protecţie generală deasupra tablei.
  La intrarea în ferma de melci se va amplasa dezinfectorul, bariera de dezinfecţie. În acest scop se sapă o groapă cu adâncimea de 35 cm, lungimea de 2 m şi lăţimea de 1,5 m, în care se toarnă un strat de beton gros de 10 cm. În dezinfector se pune un burete gros de 15 cm înmuiat în hidroxid de natriu, care serveşte la dezinfectarea încălţămintei şi a roţilor frezei. La intrarea în fermă, lângă poartă, se va pune un lighean cu soluţie de hidroxid de sodiu pentru dezinfectarea mâinilor.
  Implantarea stâlpilor de lemn la distanţa de 5 m între ei şi la fixarea gardului interior pentru separarea straturilor. Stâlpii de lemn au diametrul de 5 cm şi rămân 100 cm deasupra solului. Atât straturile de reproducţie cât şi cele pentru creştere se înconjoară cu plasă Helitex, care este rezistentă la secreţia acidă a melcilor şi este prevăzută, pentru a împiedica evadarea melcilor, cu două opritoare.

  Montarea plasei Helitex.

  -se va sapa un canal dinspre interior spre exterior adânc de 10 cm pe toată circumferinţa stratului, astfel încât stâlpii de lemn să rămână pe partea exterioară a plasei.
  -se desface plasa Helitex pe întreaga lungime a gardului şi se întinde pe pământ. Prin deschizătura din partea de sus se trage sârma de fier, cu diametrul de 3 mm până ce va cuprinde în întregime plasa de Helitex.
  -se îngroapă în pământ plasa circa 10 cm şi se acoperă cu pământul scos din canalul săpat. Se ridică plasa şi se fixează pe stâlpii de lemn prin intermediul unor scoabe din fier.

  3.3 Fertilizarea şi Dezinsecţia Terenului

  După ce terenul este arat, prelucrat cu freza şi îngrădit va fi fertilizat cu îngrăşăminte organice cu azot, într-o doză de 50 kg/2000 m2. În straturile organizate pentru reproducere se face fertilizarea organică cu gunoi de taurine, cabaline sau suine, în cantitate de 100 kg gunoi/strat. După fertilizarea organică se face ultima arătură a straturilor delimitate.

  În speranţa de a crea un mediu ideal pentru melci se realizeaza o dezinsecţie totală în scopul combaterii eficiente a prădătorilor, cu ajutorul cianamidei calcice.

  Amenajarea fermei se fa face pe o suprafata de 10000 mp, teren apartinand societatii SC FERMA DE MELCI SRL. cu titlu juritic de cumparare sub nr. 14178/2005.

  3.4 Durata de Crestere a melcilor

  unui ciclu de productie este de un an, la specia Helix Aspersa Muller.
  Perioadele de populare, hibernare si culegerea melcilor difera in functie de clima. Asadar in:

  LUNA MARTIE-APRILIE-MAI-IUNIE

  – Semanatul hranei complementare
  – Se pregateste hrana uscata
  – Se introduce hrana complementara
  – Se introduc melcii nascuti anul trecut in straturi pentru rarificare
  – Incepe imperecherea
  – Se curata trecerile dintre straturi si se taie ierbaria

  LUNA IULIE-AUGUST-SEPTEMBRIE

  – Se aduna indivizii maturi
  – Se continua activitatea din luna trecuta
  – Incepe reproductia din anul doi

  LUNILE OCTOMBRIE-NOIEMBRIE-DECEMBRIE-IANUARIE-FEBRUARIE

  -Se fac pregatirile pentru hibernarea melcilor.

  4 PARTEA FINANCIARA

  Cheltuieli si previziuni, infiintare ferma 10000 mp
  Ferma 100×100 m, 36 straturi 45×4 m

  AN I

  Material

  U.M Cantitate Valoare totala EURO
  Analiza sol buc 1

  110

  Plan ferma buc 1

  170

  Tabla zincata (coli 2×1 m, grosime=0,5mm) buc 217 1170
  Sarma ghimpata ml. 1200 290
  Material lemons buc 1082 600
  Plasa Helitex ml. 3600 9000
  TNT (cuvertura netesuta 22g/mp) mp 6600 1890
  Lot matca buc 43500 10100
  Sisteme irigatii buc 1 8330
  Seminte specializate kg 46 1140
  Ierbicid pe baza de glifosat 1 5 60
  Dezinsectie kg 40 340
  Deratizare (Soritox) kg 10 90
  Poarta pe cadru metallic buc 1 40
  Dezinfector buc 1 40
  Motocultor buc 1 1190
  Trimer buc 2 600
  Lucrari de pregatire a terenului buc 1 360
  Forta de munca necesara ore 1300 700
  Alte materiale (cuie, sarma, holzsuruburi,etc.)     960
  TOTAL CHELTUIELI     37180

  AN II

  Materiale U.M Cantitate Valoare totala EURO
  Seminte specializate kg 93 2170
  TOTAL SEMINTE     2170
  Ierbicid pe baza de glifosat 1 5 60
  Dezinsectie kg 12 100
  Deratizare (Soritox) kg 15 130
  Forta de munca necesara Ore 1500 810
  Cheltuieli exploatare     360
  Cheltuieli neprevazute     300
  Cheltuieli an II     3930
  Venit  previzionat an II kg 6500 24760
  Profit previzionat an II     20830

  AN III

  Materiale U.M Cantitate Valoare totala EURO
  Seminte specializate kg 93 2170
  Ierbicid pe baza de glifosat 1 5 60
  Dezinsectie kg 12 100
  Deratizare (Soritox) kg 15 130
  Forta de munca necesara Ore 1500 810
  Cheltuieli exploatare     360
  Cheltuieli neprevazute     300

  Cheltuieli an III

      3930

  Venit previzionat an III

  kg 9000 34280

  Profit previzionat an III

      30350

  Materialele sunt furnizate de SC Prohelix SRL dupa cum urmeaza:
  -plasa helitex 1 rola 100×1 m-pret 2,5 euro/mp
  -TNT 1 rola 250×5 m-pret 0,28euro/mp
  -lot matca –pret 0.234 euro/buc
  -material semicer format din
  -an I -11,5 kg sfecla, 11,5 salata amestecata, 37,0 kg rapita, 7 kg trifoi pitic si respective 2,5 floarea soarelui
  -calculat la un volum de 1300 ore de munca an I si respective 1500 ore de munca in anul II si anul III.
  S-a luat in calcul pretul de 3,2 euro/kg reprezentand pretul net minim in varianta in care in ultimii 10 ani pretul minim nu a scazut sub 3.8 euro/kg melci.
  Productiile au fost calculate pornind de la datele date de Institutul de Cresterea Melcilor din Creasco 1 kg melc/mp ferma, considerand in anul II o produuctie de 0.65kg/mp iar in anul III productie de 0.90kg/mp.
  Dupa cum se poate observa amortizarea fermei are loc in anul III, cand in mod normal au fost depasite problemele de adaptare a melcilor la noile conditii de mediu, iar ferma intra in regim normal de productie.
  Preturile luate in considerare contin TVA 19%.

  5. PLANUL DE MARKETING

  5.1 OBIECTIVE

  Principalul nostru obiectiv este să oferim consumatorilor noştri produse de calitate superioară pe care să le poată găsi oricând în magazine într-o prezentare adecvată exigenţelor impuse de standardele internaţionale. Conceptul modern de asigurare a calităţii se bazează pe principiul organizării unui sistem bine ordonat

  Obiective pe termen scurt

  -orientarea către satisfacerea cerinţelor şi aşteptărilor clienţilor
  – asigurarea unei comunicări reale şi a muncii în echipă
  – promovarea unui sistem de valori în care primează calitatea
  Obiective pe termen lung
  -In urmatorii 5 ani ne dorim sa extindem afacerea.
  -Creare unui renume firmei atat pe plan national.
  -Atingerea unei cote de piata de 75% pe plan regional si 30% pe plan national.

  5.2 PUBLICITATE

  SC. SC.MELIX.SRL SRL va face publicitate deoarece:

  -doreste sa incurazeze consumul de melci.
  -pt a aferi oamenilor informatii despre produsele noastre
  Se vor utiliza urmatoarele cai de comunicare:
  -panouri publicitare
  -ziare locale
  -pliante si brosuri

  SC FERMA DE MELCI SRL va investii în promovarea produselor sale. Pentru publicitate se vor face următoarele cheltuieli:

  Anul I 2007 Anul II 2008 Anul III
  0.5 % din cifra de afaceri 1,5% din cifra de afaceri 2,9% din cifra de afaceri

  5.3.PIATA

  Produsele oferite de societatea comerciala SC FERMA DE MELCI SRL se adreseaza tuturor categoriilor de consumatori.

  Dintre potentiali clienti amintim:
  -retelele si lantulurile de magazine BILA si METRO
  Pentru inceput se va utiliza reteaua en-gros.

  PERSONALUL FIRMEI

  Compozitia echipei este urmatoarea:
  Personalul de conducere:
  -Director general – 1
  Personalul productiv:
  -muncitori calificati – 1
  -muncitori necalificati – 2
  ____________________________________
  TOTAL PERSONAL – 4

  Fluxul de numerar

  Intrari de numerar Iesiri de numerar
  Aport asociat 30000
  Alte surse 10000
  Analiza sol si executare 470
  Plan ferma 170
  Materiale, utilaje si instalatii 24110
  Materii prime 11300
  Dezinsectie si deratizare 430
  Forta de munca 700
  Total intrari 40000 Total iesiri 37180

  CONTUL DE PROFIT SI PIERDERI

  EURO An 1 An 2 An 3
  Vanzari 0 24760 34280
  Total Vanzari 0 24760 34280

  Costuri si cheltuieli

       
  Materii prime 11300 2230 2230
  Instalatii si utilaje 24110 0 0
  Servicii terti 640 0 0
  Salarii 700 810 810
  Altele 430 890 890
  COST TOTAL AL BUNURILOR VANDUTE 37180 3930 3930
  Amortizare 1688.33 1688.33 1688.33
  TOTAL COSTURI DE EXPLOATARE 38868.33 5618.33 5618.33
  VENIT NET INAINTE DE IMPOZITARE 0 24760 34280
  IMPOZITUL PE PROFIT (16%) 0 3961.6 5484.8
  PROFIT NET 0 27980.4 28795.2
  DIVIDENDE 0 (30%)  8394.12 (40%) 11518.1
  PROFIT REPARTIZAT 0 19586.28 17277.1

  O parere despre plan de afaceri ferma de melci:

  1. George

   Nu este foarte bine realizat dar totusi este util, nu prea se pune accent pe desfacerea afacerii, cum se asigura aceasta ?

   Reply

  Ai o intrebare sau comentariu pentru acest articol?