Magazin online, afacerea anului 2018

Din ce în ce mai mulți oameni, mai ales din categoria celor tineri, incep sa se departeze de sablonul unei vieti clasice, ce implica scoala, angajare si pensie si sunt atrasi de ideea unei afaceri. Pentru a fi antreprenor insa, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa gasesti o solutie cat mai eficienta, care sa iti aduca profit.

In 2018, o solutie foarte buna este deschiderea unui magazin online. Care sunt motivele pentru care un magazin online este o afacere excelenta?

Exista din ce in ce mai multi utilizatori de internet in intreaga lume

Chiar si daca te adresezi doar pietei din Romania, te poti bucura de atentia a peste 10 milioane de potentiali cumparatori pentru magazinul tau online. Evident, in functie de afacere, numarul publicului tinta scade, insa chiar si asa, ai cui sa vinzi.

Este o afacere confortabila

Un magazin online nu implica foarte mult efort si poate sa fie administrat cu usurinta chiar si de acasa. Aceasta fiind una dintre cele mai profitabile afaceri la domiciliu. Nu necesita spatiu comercial, iar in functie de tipul magazinului in cele mai multe cazuri nu va este necesar nici spatiu de depozitare al stocului de marfa.

Nu necesita investitii uriase

Daca vrei sa iti deschizi un magazin online nu ai nevoie de sedii costisitoare si de publicitate stradala foarte scumpa. Un site bine construit, o firma si promovarea pe retelele de socializare pot sa insemne pilonii pentru succes. Evident, toate acestea trebuie sa fie alese cu mare atentie.

Cand vine vorba de reclama online este mult de discutat. O data cu realizarea planului de afaceri pentru magazinul online este indicat sa va stabiliti si o strategie de promovare online. Succesul afacerii poate varia foarte mult in functie de bugetul disponibil si de strategia stabilita.

Din ce in ce mai multi oameni cumpara online

Comertul online este din ce in ce mai apreciat. Daca in urma cu 10 ani, chiar daca existau multi utilizatori de internet, comertul online nu era atat de popular, astazi oamenii prefera sa isi comande hainele, produsele electronice, cartile si chiar mancarea de pe internet. Spre deosebire de 2015, in 2016 numarul persoanelor ce au comandat online cel putin un produs a crescut cu 54% ceea ce este impresionant.

Un magazin online nu este, totusi, o afacere facila. Daca vrei succes, exista foarte multe detalii de care trebuie sa tii cont si care pot decide gradul de profit pe care il vei avea. Asadar, inainte de a incepe o astfel de afacere este bine sa te informezi cat se poate de bine.

Ai o intrebare sau comentariu pentru acest articol?