Cum sa gasesti o idee de afacere profitabila

Toti oamenii isi doresc o afacere proprie dar putini sunt insa cei care isi iau inima in dinti si o si incep. Scuzele sunt care mai de care mai diverse: nu pot sa renunt la locul de munca, nu am suficienti bani pentru a incepe, imi este teama ca afacerea nu va fi o reusita si lista continua.

Din pacate, astfel de scuze duc la o plafonare si la o acceptare a situatiei actuale. Daca vrei cu adevarat o afacere proprie trebuie sa iti iei inima in dinti si sa o incepi cat mai repede dar nu te arunca cu capul inainte pana nu iti faci cele mai bune calcule si un plan de afaceri (vezi categoria) bine pus la punct.

Unde si cum gasesti cele mai bune idei de afaceri

Pana sa incepi o afacere indiferent ca ste online sau offline insa, este obligatoriu sa te informezi. Ideea trebuie sa contina cateva elemente foarte importante, pentru a fi una viabila si profitabila.

Analizeaza site-urile de idei de afaceri

Citeste cat mai multe articole pe diverse site-uri care prezinta idei de afaceri cum este si acesta desigur. Vei avea surpriza sa gasesti o multime de idei care sa ti se potriveasca si care sa ti se para cat se poate de interesante.

Ia o foaie de hartie si incepe sa notezi toate ideile ce iti par atractive. Noteaza in dreptul fiecarei idei si sursa de unde ai aflat de aceasta si retine ca multe idei de afaceri stralucite apar din necesitatile oamenilor. Pentru ca o afacere ce are ca piata de desfacere persoane fizice trebuie sa te axezi strict pe necesitatile acestora in defavoare produselor sau serviciilor de lux.

Ca sa poti sa oferi un serviciu sau produs de lux trebuie sa ai mare experienta in domeniul respectiv si acest lucru nu se recomanda ca prima afacere. In timp, o data ce te experimentezi te poti orienta si catre dezvoltare pe acest segment.

afacere online diagrama

Informeaza-te foarte bine despre ideile pe care le-ai ales

Reciteste periodic lista ta cu idei de afaceri si analizeaza-le frecvent. Vei vedea ca o idee ce astazi te atrage foarte mult este posibil ca peste cateva zile sa iti displaca din diverse motive. Poate astazi o idee de afacere cum este un magazin online de haine sa nu te mai atraga si maine si tot asa.

Este bine sa te informezi si sa faci acest lucru pana in cel mai mic detaliu. Din fericire, informatii sunt peste tot in ziua de astazi. Din nefericire, trebuie sa faci un efort pentru a le obtine deoarece informatiile pretioase nu se gasesc gratuit.

Cand deja ai finalizat lista si ai ramas cu cateva afaceri pe care ti-ar placea sa le faci, noteaza-ti site-uri din domeniu, viziteaza afaceri deja existente si fa-ti mai multe planuri, pentru a descoperi care este cel mai bun pentru tine.

Aici totul depinde de tine si de relatiile tale cu diverse persoane ce deja activeaza in businessurile respective. Retine faptul ca este posibil ca aceste persoane sa nu fie sincere cand vine vorba de a-ti furniza informatii in special cand acestea sunt din spatele afacerii lor.

Afla ceea ce te pasioneaza

In nici un caz nu incepe o afacere care nu iti place din start. Nu ar fi cu nimic mai deosebita decat un loc de munca pe care nu il apreciezi si unde nu te simti in largul tau. Gaseste-ti pasiunile si incearca sa le pui in practica intr-o afacere. Vei obtine un loc de munca pe care il iubesti si pe care il faci cu o foarte mare placere in fiecare zi.

Analizeaza bine diagrama de mai sus si intelege-o. O poti salva si utiliza, trece fiecare idee de business prin ea si asa vei analiza foarte usor fiecare idee in parte atunci cand o treci pe lista ta.

Exista mii de variante prin care iti poti face o afacere profitabila, cu adevarat deosebita. Totul este sa iti iei inima in dinti si sa te hotarasti sa iti incepi propria afacere.

Ai o intrebare sau comentariu pentru acest articol?